събота, 9 януари 2016 г.

Животни помагат на деца с аутизъм

Котките са всеизвестни лечители на познатите ни болежки. Намаляват стреса с мъркането. За това е добре хората с депресия да създадат дългосрочно приятелство с коте. Звуците, които издават тези нежни животинки помагат за по-бързото възстановяване и зарастване на рани и фрактури. Мъркането на животинчето, с честота от 27 до 44 херца, успокоява нервната система. Звуците със същата честота се използват за лечение на депресивни състояния. Дългокосместите породи успешно помагат при лечението на депресия, раздразнителност и дори безсъние. Котараците със средно дълъг косъм – сърдечно-съдови заболявания. Късокосмести – бъбреци и стомах.
Бозайниците са включени в терапиите с деца, правейки ги по-общителни и отворени. Тези контакти освобождават децата от страхове и тревожност. Приятелството с по-интелигентни представители на животинския вид подобрява координацията на децата. Към „най-квалифицираните лекари” спадат кучетата. Благодарение на най-добрия приятел на човека се
осъществява и терапията, наречена – канис-терапия. Общуването с такъв домашен любимец стимулира умственото и физическото развитие, коригира вече съществуващи начални отклонения – аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други.
23 снимки, защо всяко дете се нуждае от домашен любимец.
Делфините са най-големите помощници на деца с различни заболявания. Те са изумителни терапевти. Интелигентните създания подобряват състоянието на децата, страдащи от аутизъм, синдром на Даун, неврози, детска церебрална парализа, деца със забавено умствено развитие и на такива с проблеми с речта. Под наблюдението на биолози и психолози се извършва терапия, със специално обучени делфини. Лечението се прилага предимно в САЩ, Израел, Мексико, Русия и Турция.