неделя, 7 февруари 2016 г.

Как да пътувате по света почти безплатно.

Това е списък на различни организации, които могат да ви помогнат да посетите нови места без да профуквате всичките си пари.

Help Exchange – https://www.helpx.net/


Тук местни жители от различни страни канят туристи, желаещи да им помогнат във фермата или в малкия им бизнес в замяна на безплатно настаняване, храна, екскурзии, че дори и йога упражнения. Чудесен начин не само да посетите нова дестинация, но също така да проучите и местния бит и култура. Просто изберете вида работа, който е само за вас и се свържете с домакина. Например може да се свържете с италианска ферма, в която да работите само по два часа на ден.
WWOOF – http://www.wwoof.net/
как да пътуваме безплатно
Тук може да откриете обяви от различни жители на света, които се заниамват с био земеделие и се нуждаят от безплатен труд. Друг начин да се пътува и работи за подслон и храна.
Sudan Volunteer Programme — http://www.svp-uk.com/
доброволчески организации
Благотворителна организация от Великобритания изпраща студенти филолози, които са последни два курса в университета, като доброволци в Судан, за да учат местните деца на английски език. Може да се присъедините към полезното дело и да получите добър опит. Предимство имат кандидати, на които английският език е роден, но ако имате практически опит в преподаването, могат да разгледат вашата кандидатура.


SE7EN – http://www.the7interchange.com/
пътуване по света


На SE7EN  може да бъде намерена доброволческа програма или проект в почти всяка страна. Например, да отидете на Бахамите и да работите за създаването на независим изследователски център за изучаване на лимоновите акули.

Conservation Volunteers — http://www.conservationvolunteers.com.au/

стани доброволец
Тази организация ще се понрави на любителите на еко туризма, които мечтаят да посетят Австралия или Нова Зеландия. Целта – опазването на природата. На сайта има много доброволчески програми в различни части на Австралия и Нова Зеландия, които са са на разположение за краткосрочен или дългосрочен период.
United Nations Volunteers — http://www.unv.org/
уницеф доброволци
А може да станете и доброволец на ООН, стига да сте на 25-годишна възраст,
да имат завършено висше образование и да владеете английски, френски или испански.
AIESEC – http://www.aiesec.ru/
доброволчески организации в чужбина
Международна младежка организация, която предоставя различни стажантски програми, програми за обмен и доброволчески възможности за студенти и зрелостници в 113 страни.
Appalachian Trail – http://www.appalachiantrail.org/


доброволци в САЩ

Още една организация с нестопанска цел, която приема доброволци, обичащи природата и са готови да участват в опазването на райна на организацията (а районът е около 250 000 дка земя от Мейн до Джорджия).
Find a crew — http://www.findacrew.net/secure-server/eng/search/sea
пътуване по море
Ако не страдате от морска болест, може да станете част от екипажа на круизен лайнер, яхта или катамаран и да обмените своя труд в замяна на безплатно пътуване по морето (на вашите услуги ще бъдат Океания и Азия). Друга алтернатива е Vagabond Sailing (Азия, Океания, Средиземно море).