сряда, 15 юни 2016 г.

Как и кога трябва да ядем плодове?

Мислим, че яденето на плодове означава просто закупуване, рязане и слагане в устата ни. Това не е точно така обаче. Много е важно да се знае как и кога точно да се ядат. Какъв е правилният начин за ядене на плодове?
ПЛОДОВЕТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДАТ СЛЕД ОСНОВНОТО ВИ ЯСТИЕ!
ПЛОДОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДАТ НА ПРАЗЕН СТОМАХ!
Ако спазвате горепосоченото, плодовете ще играят важна роля за детоксикация на вашата система, доставяйки ви голямо количество енергия за загуба на тегло и други дейности от живота.
Плодът е най-важната храна.
Да речем, че изявате две филии хляб и след това парче плод. Дялът на плодове е готов да отиде направо през стомаха в червата, но той е възпрепятстван да го направи.
Така той започва да гние и ферментира и се превръща в киселина. В мига, в който плодът влиза в контакт с храната в стомаха и храносмилателните сокове, всичката храна, която сте погълнали започва да се разваля.
Така че, моля ви яжте плодовете на празен стомах или преди вашата храна! Чували сте хора да се оплакват, че например всеки път, когато ядат диня оригват много или че когато ядат банан се чувстват все едно много им се ходи до тоалетната и т.н. – всичко това всъщност няма да възникне, ако ядете плодове на празен стомах. Плодът се смесва със други загниващи храни и произвежда газ, който ви кара да се подувате.
Побеляване на косата, оплешивяване, нервни изблици и тъмни кръгове под очите са резултат от яденето на плодове за десерт, след основното ястие.
Няма такова нещо, че някои плодове, като портокал и лимон са кисели, защото всички плодове стават алкални в нашето тяло, според д-р Хърбърт Шелтън, който е направил изследвания по този въпрос. Ако сте усвоили правилния начин за ядене на плодове, то вие знаете тайната на красотата, дълголетието, здравето, енергията, щастието и перфектното тегло.
Когато имате нужда да пиете плодов сок – пийте само прясно изцеден плодов сок, а не от кутия. Не яжте варени плодове, защото по този начин не получавате хранителните им вещества. Готвенето разрушава всички витамини.
Яденето на цели плодове е по-добре, отколкото пиенето на сок. Ако трябва да се пие сок​​, изпийте го бавно, защото трябва да се остави да се смеси с вашата слюнка, преди да го глътнете. Можете да направите 3-дневна плодова диета, за да прочистите тялото си. Яжте само плодове и  пийте плодов сок през целия период.
Ще се изненадате, когато приятелите ви кажат как сияете след тези 3 дни.
Какво показват цветовете на плодовете и зеленчуците?
КИВИ: Малък, но могъщ. Добър източник на калий, магнезий, витамин Е и фибри. Съдържанието на витамин С е два пъти повече, отколкото в един портокал.
ЯБЪЛКА: Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен? Въпреки, че ябълката има ниско съдържание на витамин С, има антиоксиданти и флавоноиди. Това повишава активността на витамин С, като по този начин може да се намали риска от рак на дебелото черво, инфаркт и инсулт.
ЯГОДА: Ягодите имат най-висока антиоксидантна власт сред основните плодове и защитават организма от канцерогени и свободни радикали.
ПОРТОКАЛ: 2-4 портокала на ден може да ви помогнат да стоите настрана от настинките, да понижат холестерола, предотвратяват и разтварят камъни в бъбреците, както и намаляват риска от рак на дебелото черво.
ДИНЯ: Състои се от 92% вода, също така е пълна с гигантска доза глутатион, който помага за стимулиране на имунната ни система. Дините са ключов източник на ликопен – помагащ в борбата срещу рака. Други хранителни вещества, открити в динята, са витамин C и калий.
ГУАВА & ПАПАЯ: Те са ясни победители, заради високото им съдържание на витамин C. Гуавата е богата на фибри, което помага за предотвратяване на запек. Папаята е богата на каротин, това е добре за вашите очи.
Пиенето на студена вода след хранене = Рак! Можеш ли да повярваш?  Тези, които обичат да пият студена вода да се замислят. Студената вода ще втвърди мазните неща, които току-що сте консумирали. Това ще забави храносмилането. Най-добре е да се пие гореща супа или топла вода след хранене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар