четвъртък, 16 март 2017 г.

Знаете ли какво означава, ако кучето ви гледа, докато се изхожда?

Всички собственици на кучета знаят, че по време на разходка с тяхният четириног любимец нещата понякога излизат от контрол … В един момент всичко е нормално, а в друг техните кучета започват да правят много странни неща.
Навярно и вие имате куче, което редовно разхождате, храните и пазите? Сигурно ви се е случвала следната ситуация: разхождате се и всичко е наред, докато в един момент кучето не ви погледне в очите, докато се изхожда по голяма нужда.

Кучетата са живи същества и са много повече от животни, а със сигурност има ситуации, за които за все още се чудите. Например, защо кожата им започва да мирише, когато е мокра.

Това са странните навици на вашите четириноги любимци:

1. Гледа ви докато се изхожда.

Кучетата се чувстват много уязвими докато се изхождат по нужда и причината за това да гледат своите собственици е за да проверят дали ги държат под око. Това означава, че кучето наистина се доверява на своя собственик.

2. Движи се когато се изхожда.

Кучето понякога прави няколко стъпки, когато се изхожда по нужда, за да стимулира работата на червата си.

3. Заравя изпражненията си.

След като приключи работата си, кучето заравя своите изпражнения. Кучетата гледат на това като подстригване, но и като маркиране на територия.

4. Колебае се.

Кучетата не се изхождат по нужда само защото трябва, а това е техния начин да оставят съобщение. Ако някое място не е достатъчно добро за него, кучето ще продължи от другата страна, защото си мисли, че не е достатъчно готов за да се изходи по нужда.

5. Върти се.

По време на нужда, кучетата се въртят наоколо във формата на цифрата 8. Те правят това, за да изберат най-доброто място за нуждата си.

6. Като компас е.

Забелязали ли сте, че кучетата, когато са по нужда се въртят спрямо север и юг, рядко спрямо запад и изток? Никой не е сигурен какво точно правят, но се предполага, че са чувствителни към магнитните полета.

7. Яде от бунището.

Това е нещо, което сте забелязвали преди, но не сте знаели какво означава. Това означава, че кучето ви не приема достатъчно хранителни вещества.

8. Крие се.

Някои кучета по време на нужда се скрият от собственика си и други хора или от други животни, защото в този момент се чувстват по някакъв начин защитени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар