неделя, 23 ноември 2014 г.

6 начина по които да различим оригиналния парфюм от фалшификата.

6 начина по които да различим оригиналния парфюм от фалшификата.


Едно от козметичните средства, които ежедневно нанасяме по кожата, косата и дрехите си, е парфюмът. За да не предизвика неприятна алергична реакция, той трябва да е достатъчно качествен. А за това качество могат да ни гарантират медицинските тестове, през които преминава продуктът. За съжаление обаче, понякога се натъкваме на фалшиви парфюми, които, освен че не са толкова трайни, често ни причиняват дразнене по кожата или скалпа. Ето няколко начина, по които да различите оригинален парфюм от фалшификата му:

  • С течение на времето парфюмите ментета променят аромата си - той става по-тежък или спиртен. Също така може да забележите и лека промяна в цвета (към по-тъмен нюанс).

  • Оригиналният етикет трябва да бъде залепен внимателно и гладко. Буквите от името на парфюма трябва да са на мястото си. Много често фалшификаторите прилагат трик, като разместват някои букви от името,
    така че визуално в първия момент да не може да се открие разликата.

  • Ако парфюмът наистина е оригинален, ще ви бъде доста трудно да го извадите от прозрачната му опаковка, без да я скъсате. Избягвайте отворени продукти или такива, които лесно се измъкват от опаковката си.

  • Обърнете внимание на ръбчетата на прозрачната опаковка. Оригиналните продукти са с фини, почти незабележими ръбове, докато ментетата са с груби и надебелени ъгли.

  • Лесно ще разпознаете фалшивото шишенце. Вдигнете го към светлината и се вгледайте за мехурчета или различни нередности в структурата на стъклото.

  • Най-известните парфюмерийни компании препоръчват един лесен тест за проверка на оригинала. Просто преспете с аромата и ако на сутринта бъде все толкова приятен и силен, може да използвате този парфюм без колебание.                                                                                               Framar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар