петък, 21 ноември 2014 г.

Машина превръща водата във вино за три дни.

Машина превръща водата във вино за три дни.



Новото изобретение дори може да направи различни видове вино, сред които каберне совиньон и шардоне, съобщи в. "Дейли мейл".

За целта се
използват пликчета със съставки, избира се желаният вид вино и неговите характеристики, и се включва машината. След това процесът на ферментация може да се наблюдава с приложение за смартфон, което известява и когато виното е готово.

Създателите на машината винарят Кевин Бойър и търговецът Филип Джеймс не разкриват тайната й. Те казаха само, че тя има камара за ферментация с електрически сензори, преобразуватели, помпи и загряващи устройства. Това осигурява "контролирана среда за първична и вторична ферментация, ако е необходима".

Двамата изобретатели са направили прототип на машината и се надяват да осигурят финансиране, за да започнат производството й. Ако успеят, ще я пуснат в продажба още до края на годината.

Машината ще струва 499 долара, а съставките за производство на една бутилка - 2 долара. Виното е с трайност една-две седмици, защото се бутилира с въздух, а не с инертен газ.

Първоначално смеските за вино ще са за каберне совиньон и шардоне от долината Напа, пино ноар от Орегон, тосканско вино от Италия, совиньон блан от Сонома, червено и бяло бургундско вино.

След няколко месеца обаче ще бъдат предложени още разновидности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар