Просто защото е невъзможно! Ако обичате да се наслаждавате сами на домашно приготвената си прясна паста с пармиджано и босилек, това няма как да се случи на тази маса. За нея непременно ще ви е необходим партньор, защото вмсто нормални места за сядане, масата има вградена люлка – от онези, които изискват поне двама души, за да работят.

Масата е дело на холандския дизайнер Марлеен Янсен. Разбира се, вместо да бъде обикновен продукт, който можете да си купите, тази джаджа е част от дисертацията на Марлеен. Нещото е кръстено The Courtesy Table (нещо като маса на съдействието и доброто възпитание, в най-общ превод) и можем да видим защо. Дизайнът трябва да провокира добри маниери също така – няма как да станете по средата на вечерята, без човекът срещу вас да се озове на земята окъпан във въпросната паста от първия параграф.

За съжаление няма опция, която да ви катапултира, ако започнете да инстаграмвате храната си или да пишете диво във Facebook. Въпреки това, тази дизайнерска маса е добро напомняне за добрите маниери. А освен това, можете да разнообразите скучната вечеря с малко подскачане нагоре-надолу. Просто трябва да внимавате да не преглъщате по това време. Но, да – за съжаление няма планове за масово производство. DIY дърводелците от друга страна могат да се захващат за работа.