петък, 6 март 2015 г.

Твоя любимия ти цвят не лъже.


Твоя любимия ти цвят не лъже.


Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв човек си. Можеш ли да го назовеш без да се замислиш? Ако не, затвори очи и си представи различните цветове, ще усетиш кой е най-близо до душата ти. Той говори много за моментното ти състояние.

Днес може би светът ти е
жълт, а след година син. Явно нещо се е променило в живота ти и цветовите
предпочитания показват това. Избери си цвят и научи повече за себе си. Любимият ти цвят не лъже!

Червен
Стремиш се към силни чувства и разтърсващи изживявания, затова имаш нужда от много енергия. Обичаш да общуваш с хората и рядко ти остава време за спокойни занимания. Често избухваш и ти се иска околните да са по-послушни. Не си склонен да признаваш грешките си. Стремиш се да бъдеш лидер и успееш ли да укротиш темперамента си би бил добър ръководител.

Личният ти живот е под знака на бурните страсти. Любовта е силна, често драматична и не винаги постоянна. Имаш нужда от непрестанни стимули. Енергията, която кипи в теб може да се канализира в нещо градивно – спорт, изкуство, бизнес, благотворителни каузи. Ако се пуснеш по течението обаче, може да я пилееш в спорове и кавги, драматични любовни връзки, ревност, съперничество, комар, болни амбиции.

Не забравяй, че дори и ти имаш нужда от почивка. Намирай време да се отпуснеш и да позволиш на нервната си система да почине. Иди в парка или в гората и се наслаждавай на зеленото във всичките му нюанси. Ще усетиш как силно успокоява зеленият цвят. Отделяй редовно по две-три минути, в които съзерцаваш синьото небе или безкрайната синя шир на морето. Синьото ще ти помогне да внесеш повече хармония в отношенията си с околните. Колкото и да харесваш гардероба си с дрехи във всички нюанси на червеното (обикновено в комбинация с черно) опитай се да видиш себе си и е други цветове, така животът ти ще бъде все така емоционален и пълен, но и малко по-шарен.

Оранжев
Ти си страстен мечтател. Имаш живо въображение и понякога сякаш живееш във фантазиите си. Всъщност интуицията ти е много силна и успяваш да усетиш какво ти готви бъдещето. Имаш цел и я преследваш целеустремено. Често обаче се увличаш в спорове, съревнование и желание за победа на всяка цена. Така губиш ценно време и енергия, които може да посветиш на мечтите си.

Личният ти живот е под знака на комуникацията и силните чувства. Увличаш се лесно, впечатляваш се силно и държиш да се покажеш в най-добрата си светлина. Признанието е важно за теб. Обичан събеседник си и ако не се отплеснеш в спорове заради самия спор, си дружелюбен и обаятелен.

Не забравяй да си почиваш. Колкото и важна да ти се струва преследваната цел, колкото и приятна да ти е компанията на хора, с които можеш да общуваш свободно, отделяй време само за себе си. Иди в парка или в гората и се наслаждавай на зеленото във всичките му нюанси. Ще усетиш как силно успокоява зеленият цвят. Отделяй редовно по две-три минути, в които съзерцаваш синьото небе или безкрайната синя шир на морето. Синьото ще ти помогне да внесеш повече хармония в отношенията си с околните.

Жълт
Свобода! Искаш я, имаш нужда от нея, стремиш се да отхвърлиш всички окови. Убеден си, че тя е единственият залог за щастие. Да се бориш за абсолютна свобода обаче е загуба на време и енергия. Всички сме свързани и няма как да съществуваме напълно независимо. Ако успееш да постигнеш вътрешна свобода, външните ограничения може би вече няма да ти изглеждат като окови, а като възможности. Заслужава си да помислиш за това. Щастието е въпрос и на нагласа.

Ти си смел, общителен, интелигентен, умееш да общуваш с хората и лесно създаваш приятелства (макар след това да имаш усещането, че те те ограничават). Насочи творческата си енергия и се радвай на плодовете й.
Това, че умееш да бъдеш страстен и разумен, търпелив и напорист ти помага и в личния, и в професионалния живот.

Ако усещаш, че нещо блокира творческата ти енергия може би имаш нужда от повече слънчева светлина. Прекарвай време на открито, радвай се на слънчевите лъчи и позволи на светлината да проникне в теб. За да засилиш творческия импулс, внеси в живота си повече оранжево – като плодове, интериор, облекло. Ще усетиш разликата.

За да се справиш с вътрешните противоречия и желанието си да се откъснеш от околните, да си независим, ще ти помогне синьото. Отделяй редовно по две-три минути, в които съзерцаваш синьото небе или безкрайната синя шир на морето. Това ще ти помогне да внесеш повече хармония в отношенията си с околните, а и със самия теб.

Очаквайте представянето на любимия си цвят: зелен, син и небесно син.

Любимият ти цвят не лъже! Снимка: hdwaly.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар