вторник, 13 октомври 2015 г.

Защо боледуваме? “Книга за здравето” Беинса Дуно

Защо боледуваме? “Книга за здравето” Беинса Дуно

Щом се намали надеждата у човека, идват болести. Щом се намали вярата – идват други болести. Щом се намали Любовта, идват най-лошите болести. Когато ги усилите – болестите ще си отидат.
Хората боледуват, защото са
нарушили закона на истината. Който иска да изправи живота си, да възстанови здравето си, той трябва да възлюби истината.
Всеки един недъг на физическото поле се дължи на духовни причини. Мразите някого – ще пострадат гърдите,
там някаква болест ще се яви. Завиждате ли, ще ви стегне сърцето. От завист, ревност, съмнение, подозрение – ще пострада черния дроб.
Угаждате ли си много в яденето – ще заболее стомахът. Гневите ли се – ще дойде запичането. Обещавате ли и не изпълнявате – главоболие идва. Щом намерите причината за заболяването, ще се възстанови равновесието, ще настане хармония.
Щом ви заболи глава, ще се стремите да изправите отношенията си към Божествения свят. Ако страдате от гръдобол, ще изправите отношенията си към духовния свят. Ако страдате от корем, ще изправите отношенията към физическия свят. Всяко заболяване на човека има дълбоки причини, то не е произволно.
Съвременната наука и медицина не търсят вътрешните причини на нещата, те разглеждат всички явления в природата и живота в тяхната вътрешна материална страна.