четвъртък, 21 януари 2016 г.

5 интересни загадки

Отговорите на загадките са по-надолу, но за да стигнете до тях, ще трябва да преминете през снимката на човек, който е достойна конкуренция на Андрей Слабаков. Успех и нека логиката бъде с вас!

1. На този въпрос можете да отговорите с малко логично мислене. Как смятате, защо през Втората световна война британските фермери са рисували с бяла боя своите крави?
интересни загадки

2. Разгледайте картинката и опитайте да отгатнете какъв е механизмът, изобразен на нея?
любопитни загадки

3. Живели мъж и жена. Мъжът имал собствена стая, в която изрично забранил на съпругата си да влиза. Ключът в стаята се намирал в гардероба на спалнята. Така двамата живели 10 години, през които жената нито веднъж не влезнала в забранената стая. Веднъж обаче съпругът трябвало да замине в командировка, а любопитството на половинката му надделяло и тя решила да провери какво толкова има в тайнственото помещение. Тя взела ключа, отключила стаята и запалила лампата. Разходила се вътре и видяла на масата една книга. Но тъкмо я отворила, когато чула, че външната врата се отваря. Жената бързо затворила книгата, загасила лампата, заключила стаята и прибрала ключа. Тогава мъжът дошъл. Той отворил стаята, направил нещо вътре и я попитал: „Защо си влизала там, нали те предупредих да не го правиш?“
забранена стая
Как се е досетил мъжът?

4. Загадка за проверка на интуицията и житейския опит. Пред вас са петима реални личности, които са се прочули благодарение на своя късмет, ум, успех или пък поради друга причина. Опитайте се да отгатнете кой кой е.


5. Пред вас са две изображения на картината на Анри Матис „Лодка“. Но едно от тях е правилното, а другото е обърнато наобратно. Кой е оригиналът?
Анри Матис Лодка


заклет пушач
Отговорите:
1. Кравите са били боядисвани с бели ивици през Втората световна война, защото нощно време, когато навсякъде изгасвали осветлението, шофьорите са карали без да включват фаровете на автомобилите си и така в тъмното можели да забележат някое случайно излязло на пътя добиче.
2. По време на царуването на кралица Виктория (1837-1901) сред хората съществувал силен страх да не би да бъдат погребани живи.  Затова, когато някой трябвало да бъде погребан, на капака на ковчега правели малка дупка, през която преминавало въже,
сложено до пръстите на покойника и свързано с камбанка. Така, в случай на погребване на жив човек, той би могъл да сигнализира със звънеца и биха го откопали. На гробищата имало денонощни дежурства.
3. Мъжът се досетил, че жена му е влизала в забранената стая, защото докоснал лампата и усетил, че тя е топла.
4. Ето ги и нашите герои:
млад милионер
През 2008 г. Джейсън Браян разбира, че бъдещето е в интернет, затова създава сайт за автомобили, който се оказва успешен и бързо натрупва в банковата му сметка милиони долари.
Пичът на снимката печели от лотарията 181 млн. и само след 2 дни среща любовта на живота си. „Любовта“ е на снимката.






съвременен Робин Худ
Елмер Макгуирт в банков клон в Wachovia и подал бележка на касиерката, че ако не му даде всички пари, ще употреби насилие. Уплашената служителка му дала парите от сейфа, а Елмер избягал от банката, в която бил влязъл без никакво оръжие. След напускането на сградата обирджията се качил в първия минал автобус и започнал да раздава откраднотото на пътниците.

Ник Вуйчич
милионер лотария
Ник Вуйчич се родил без крайници, но въпреки това се научава да живее със своите недостатъци и да споделя своя опит на други, изпаднали в беда.


най умният човек
Рик Роснър е смятан за един от най-умните хора на нашето съвремие. Неговото IQ е 192. Той е с толкова висок коефицент на интелигентност, че човек трудно би си представил, че работи като телевизионен продуцент.


5. Правилната картина е вляво. Между другото, тази картина е изложена на 17 октомври 1961 г. в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк и едва на 3 декември някой забелязал, че картината е обърната наобратно.