неделя, 10 април 2016 г.

НЯКОИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ЛЮБОВНИ АФЕРИ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ

НЯКОИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ЛЮБОВНИ АФЕРИ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ
“Моята прабаба е била любовница на твоя прадядо.” Ако се направи класация на най-съдбовните думи, изречени на първа среща, то тези, които произнася Камила Шанд при запознанството си с британския престолонаследник принц Чарлз, със сигурност  ще бъдат на първо, второ и трето място.

Wallis Simpson 8“НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ КОЛКО Е ТЕЖКО ДА ИЗЖИВЕЕШ ПОДОБЕН РОМАНС”, казва Уолис Симпсън (19 юни 1896 – 24 април 1986), жената, заради която един крал сваля короната си. Когато през 1931 година Едуард VІІІ (23 юни 1894 – 28 май 1972 ) среща своята голяма любов, тя е омъжена за друг. Страстта му към тази интересна жена, обвинявана в какво ли не – дори че е агентка на нацистка Германия – е толкова силна, че променя европейската история. Няколко години Уолис Симпсън е любовница на краля, който като глава на Англиканската църква няма право да се жени за разведена жена. Но през 1936 година, в специално обръщение към нацията, Едуард VІІІ изрича съдбовните думи: “Реших, че е невъзможно да нося тежкото бреме на отговорността, и се отказвам от задълженията си като монарх, за да се посветя на жената, която обичам.” Жертвата е огромна, още повече че и в тази история пламъкът на голямата любов е последван от охладняване. Близки на двойката твърдят, че към края на живота си двамата били доста отчуждени един от друг. “Никой никога не е правил такава жертва за жена, каквато направи той” – казват близки на кралското семейство. – “Той изневери не на някоя конкретна жена, а на монархията”.

Wallis Simpson 9
Diana Prince Charles 5
“КАК НЯКОЙ СЪС ЗДРАВ РАЗУМ МОЖЕ ДА ТЕ ОСТАВИ ЗАРАДИ КАМИЛА?!”опитва се да утеши принц Филип своята снаха Даяна. Когато принц Чарлз среща Камила Шанд
,прословутата и реплика, загатваща възможност за по-интимна близост, му прави силно впечатление. Но дворът е ужасен от влиянието и върху престолонаследника и набързо я жени за кавалерийския офицер Андрю Паркър-Боулз. Чарлз решава да търси любовта другаде (казват, по съвет на Камила) и започва връзка с Даяна Спенсър, в чието лице всички виждат идеалния образ на новата кралица – красива, нежна, чувствителна.
Diana Prince Charles 6
Но от мига на световноизвестната брачна целувка до часа на горчивата истина не минава много време. Даяна научава, че Чарлз е подновил връзката си с Камила, съпругът на която мълчаливо преглъща изневярата и. Жълтата преса започва да дебне около самата нещастна Уелска принцеса и накрая обвинява в изневяра и нея.  Вините и огорченията в семейството стават толкова много , че на 28 август 1996 година Чарлз и Даяна се развеждат. Година по-късно – на 30 август 1997 година, тя загива при катастрофа и вече нищо не може да попречи на двамата прелюбодейци. Камила и Чарлз вече са семейство, а слуховете, че Принцесата на народа е убита, няма да затихнат никога.
Diana Prince Charles 7
Marilyn Monroe
“ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ…”
Когато през 1960 година Мерилин Монро среща Джон Ф. Кенеди, той още не е президент, а тя е по-силно впечатлена от неговия по-млад брат Робърт. Но през следващата 1961 отношенията им започват да се развиват толкова бързо, че директорът на ФБР Хувър просто не може да си намери място от притеснение. Според него връзката на президента с актрисата застрашава безопасността на самите Съединени щати. Тази връзка се смята (неофициално, разбира се) и за най-достоверната причина за смъртта на Мерилин. Говори се, че желанието и да стане съпруга на Кенеди е преляло чашата на търпението на тайните служби. Говори се също, че Жаклин Кенеди щяла да даде развод на съпруга си. В тяхната история на блестяща и красива двойка има един тъмен период на раздяла и последвало събиране, за което Жаки поставя доста условия. Истина е, че безпардонният сваляч Джей Еф Кей съсипва живота на съпругата си, а тя, заради “доброто име” на фамилията Кенеди, трябва доста да търпи. Носят се клюки, че в дългата поредица жени в леглото на президента се нарежда дори 60-годишната тогава Марлене Дитрих, която пък имала кратка любовна закачка с бащата на Джон – Джоузеф Кенеди.
Jacqueline & John Kennedy 3

Francois Mitterrand 10
“ВЪПРОС ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР” – така легендарният френски президент Франсоа Митеран определи извънбрачната си дъщеря от дългогодишната си любовница Ан Пенжо. Той е 45-годишен, когато среща 18-годишната Ан. Двамата стават любовници години по-късно, когато Митеран е вече на 58 години. Пенжо забременява и въпреки настояванията на семейството и за аборт, решава да запази детето. Митеран обожава малката си дъщеричка и прекарва много време с нея, но признава бащинството си едва когато тя става на 10 години. Съпругата му Даниел научава за двойствения живот на мъжа си едновременно с цяла Франция, но се запознава с дъщеря му едва до смъртното му ложе. Години след кончината на президента темата все още е една от най-коментираните от френското общество. На погребението му през януари 1996 година в траурната процесия Ан и дъщеря и Мазарин вървят след вдовицата и синовете и Жан-Кристоф и Жилбер. Французи, би казал някой – в крайна сметка те винаги са парадирали с любовните си триъгълници. След смъртта на Митеран обаче се появиха признания на още жени, които твърдяха, че дълги години са били негови любовници.
Francois Mitterrand 11
John Major “НИКОГА ЗА ЕДИН БРИТАНСКИ ПОЛИТИК НЕ СА РАЗКАЗВАНИ ТОЛКОВА УНИЗИТЕЛНИ НЕЩА”, признава един от приятелите на Джон Мейджър, след като бившата депутатка и негова дясна ръка Едуина Къри издава книга със спомени за връзката им. Ако се вярва на слуховете, тя прави това само за да отмъсти на някогашния си любовник за неговото охладняване, но отмъщението се оказва страховито. Едуина не е забравила как на изборите през 1997 Мейджър ръкопляскал, когато разбрал, че тя не е избрана за представител на областта, в която се кандидатирала. Книгата на Къри е пълна с откровени признания за най-интимните им моменти. Тя разказва как премиерът се разхождал полугол из нейния дом и постоянно настоявал да правят секс под душа. В политическите среди се говори, че именно този скандал за малко да попречи на Джон Мейджър да получи най-високата британска награда – Ордена на жартиерата. Казват, че ако Мейджър е избрал за любовница някоя друга жена, британците вероятно са щели да му простят. Но Едуина Къри редовно създава скандали около себе си. За такъв се смята и участието и в лондонската премиера на пиесата “Монолози за вагината”.
John Major 6
автор: Марта Пейчева