петък, 9 декември 2016 г.

8 страхотни идеи за трапезата за Коледа и Нова година

Една от главните причини да обичаме толкова много Коледа и Нова година е, че на тези празници се събираме с най-любимите си хора около трапезата. Няма спор, че най-вкусната храна е споделената с близки и приятели.
Ако и вие обичате да посрещате Коледа и Нова година у дома, можете да приготвите вкусни и красиви ястия за другите. Бъдете оригинални, експериментирайте и ви даваме гаранция, че всички ще бъдат очаровани от прекрасните резултати.
Ето ви 8 страхотни идеи за трапезата.
1. Салата „Коледно дърво”
Това е най-обикновено картофено пюре, украсено със свеж копър и зрънца нар. А за звездичка можете да използвате червена чушка или друг зеленчук по ваш избор.
salata
2. Млечна салата
Това на снимката е най-обикновена млечна салата. За повече настроение е украсена с краставички, изрязани под формата на борчета.
koledni idei
3. Салата „Коледни свещички“
Да, тази салата се приготвя много лесно. Основата е по ваш избор. Свещичките са направени от кашкавал, а за пламък е използвана червена чушка.
sveshti
4. „Коледни камбани“
Коледни камбани ще „кацнат“ върху салатата с малко усилие. Нарежете доматите под формата на камбанки, а за оформянето на панделка използвайте зрънца нар.
kambani
5. Снежен човек в чинията
Можете да оформите снежен човек в чинията с помощта на малко настъргано сирене, червени чушки и цвекло. Ако тази фигура ви се струва сложна, опитайте някоя друга.
snejen chovek
6. Салата „Дядо Коледа“
А защо да не измайсторите Дядо Коледа в чинията с малко яйца, сирене, лютеница и маслини?
dqdo koleda
7. Пингвинът, мой приятел
Можете да си приготвите тази красива салата с накълцано зеле и маслини. Ако зелето не ви допада, можете да сложите накъсано пилешко месо.
pingvin
8. Салата „Птица“
„Нарисувайте“  тази прекрасна картина в чинията си с помощта на зеленчуци и плодове. Перфектно ще стои на всяка празнична трапеза!
salatata

Няма коментари:

Публикуване на коментар