събота, 7 януари 2017 г.

Можем ли като тях!?


Това е една истинска история, която се е случила в Япония. Един човек решил да направи ремонт на къщата си и за целта свалил една от стените. Тук е нужно да направя едно уточнение: при японските къщи винаги има малко въздушно пространство между две съседни стени.
И така, когато човекът свалил стената, той за негова огромна изненада открил в кухото пространство гущер, който бил заклещен там, понеже пирон, забит отвън, бил пронизал единият му крак. Когато видял това, героят в нашата история изпитал жал към гущера, но в същото време проявил и любопитство. Установил, че пиронът е на 10 години. Явно е бил използван при строежа на къщата. Помислил си: “какво се случва?”
Гущерът бил оцелял в тази поза,
без да помрърдне през всичките тези 10 години! В малко тъмно отделение, 10 години без да се движиш – огромно физическо и психическо изпитание, прехвърлящо границата на човешките възможности.
Тогава в съзнанието му изникнал следващият най-логичен въпрос:

Как гущерът е успял да оцелее в продължение на 10 години?


При това без да се движи – все пак през крака му минавал пирон. Затова той зарязал за малко работата си и започнал да наблюдава гущера: какво ще направи той и какво и как ще яде…
Малко по-късно, без да разбере от къде се е дошъл, се появил друг гущер, който носел храна в устата си. Човекът бил дълбоко удивен!
Този гущер хранил заклещения си другар в продължение на 10 години!
Каква помощ, каква красива любов! И това се случва при тези толкова малки същества… Какво може да направи помощта? Той видял отговора – чудеса! Можете ли да си представите? Той е правил това неуморно, в продължение на 10 години! Давал е надежда на партньора си!
Помислете, Вие бихте ли направили това за Вашият партньор? Ще го направите ли за майка си, която Ви е довела на този свят, след 9 дълги месеца на непрекъсната борба? Или поне за баща си, приятелите, колегите, братята или сестрите?
Представете си какво може да направи едно малко същество, което другото голямо същество, благословено с брилянтен ум да не може?
Никога не изоставяйте тези, които обичате! Това е поуката от тази история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар