неделя, 23 ноември 2014 г.

40 Малки трикове, които ще улеснят живота ви.

40 Малки трикове, които ще улеснят живота ви.


Животът е достатъчно сложен, за да си го усложняваме допълнително, нали? Ето защо в следващите няколко статии ще ви представим малки хитринки, които ще ви помогнат да улесните поне донякъде своето ежедневие, в което непрекъснато се сблъсквате с неща, които на пръв поглед изглеждат невъзможни. Ние
ще ви
помогнем да проявите малко творчество в справянето с ежедневните малки препятствия.


1. Кора за яйца под лаптопа???

Да, това не е някаква шега. Ако лаптопът ви прегрява, а не ви се дават пари за охлаждаща подложка, кората за яйца се оказва изключително лесно и евтино решение.



2. Ново приложение на пресата за изправяне! Тя идеално глади яките на ризите!




3. Стойка за вашата книга с рецепти? Вземете една закачалка с щипки и прихванете тетрадката, книгата или листовете с готварските ви рецепти. Така готвенето ще е още по-приятно и лесно.



4. Подреждайте дрехите си вертикално, за да можете ги виждате всички и по-лесно да избирате подходящото за деня облекло. Най-вече така няма да разбърквате целия шкаф.





5. За да не се мачкат ботушите ви, е добре да ги държите в изправено положение. Това е възможно с помощта на закачалки с щипка.



6. Мили дами, можете лесно да отстраните дръжките на ягодите с помощта на сламка.


7. Често се случва да изпуснем някакви дребни неща като обеци, пръстени и всякакви други, които после, колкото и да търсим, все не намираме. Иска ви се да имате магическа машинка, с която да ги откриете веднага. Ще ви зарадваме, че такава магическа машинка наистина съществува! Ето как можете да си сглобите една такава. Захващате дамски чорап на приставката на прахосмукачката и вашата вълшебна машина за откриване на загубени вещи е готова!




8. Докато къпете детето във ваната, то трудно може да стига всички играчки, които сте сложили във водата, за да го занимават. Затова можете да използвате за къпането му кош за пране. Така малкият палавник ще може да достига ди всички играчки във водата.


9. Удобна, а и много интересно решение за вашата кухня, е следната подредба на подправките. Сложете всички подправки в малки метални кутии с прозрачно капаче и магнит, с който да се закрепят към хладилника. Така хем ще се на удобно за използване място, хем ще са нестандартна декорация на някоя от страничните страни на хладилника ви.



10. Окачете обувките си на стената, за да заемат по-малко място!




1. Хапват ви се вкусни принцески с кашкавал или кайма, но нямате грил? Ако разполагате поне с тостер за препечени филийки, значи решението е налице. Обърнете тостера на една страна и сложете филиите. Така след няколко минути ще получите любимите на всички принцеси.



2. Да си направим домашно барбекю! Това може да стане много лесно, ако разполагате с балкон и метална кашпа за цветя. В кашпата слагате една решетка и барбекюто ви е готово. Това се оказва и едно доста интересно дизайнерско решение.





3. Дъвчете дъвка, за да не ви сълзят очите, докато режете лук.



4. Малка хитринка, за да не се изгорите, докато се опитвате да запалите свещ. Използвайте една пръчица спагети вместо кибрит.



5. Превърнете гребена си в идеалната поставка за пирони.





6. За да държите обувките си изправени и да не си развалят формата, можете да напъхате във всяка обувка сгънато на две списание.



7. Превърнете стара кутия от дискове в кутия за сандвичи!



8. Малките жилища може да са много уютни, но в повечето случаи причиняват и някои малки неудобства като липса на достатъчно пространство. Ако нямате на разположение удобен плот за рязане, просто няма място, отворете някое чекмедже и поставете върху него дъска за рязане.




9. Много хора предпочитат да държат обувките си в кутии. Ако обаче ви е прекалено досадно всеки път да отваряте всички кутии, за да намерите подходящия чифт, можете да залепите снимка на всеки един чифт върху съответната кутия. Така ще си спестите много усилия по непрекъснатото им отваряне.



10. Слагайте спалния комплект в плика на възглавницата му! Така няма да губите отделни части от комплекта.





Tолкова е хубаво, когато нещата просто се случват по-лесно. Чувството да намериш изключително просто решение на проблем, който досега си смятала за неразрешим, е невероятно. На някои хора просто им хрумват гениални идеи. Няма нищо лошо да почерпим вдъхновение от тях, нали?


1. Някои пликове на вафли, солети и т.н. се отварят изключително трудно. Решението е просто - вземете две монети и ги разтъркайте една в друга.



2. Със следващия трик, който ще ви предложим, ще можете да почистете всички повърхности, които досега са ви са се стрували невъзможни и недостижими. Трябва да сложите накрайника четка на дрелката.




3. Ако искате да си стоплите пица в микровълновата, сложете и една чаша с вода, за да запазите по този начин хрупкавата коричка.



4. За ваше удобство, можете да превърнете облегалките на дивана си в удобна масичка, на която да слагате храна, напитки. Вижте сами как да стане това!




5. Имате много ключове? Откриването на правилния е истинско предизвикателство, нали. Точно затова взимайте лаковете за нокти и боядисвайте ключовете!




6. Пастата за зъби се оказва полезна не само в осигуряването на блестяща усмивка, но и помага в почистването на фаровете на колата ви.



7. Почистете шишето от стар лосион за тяло и използвайте самата бутилка за калъф за телефона, а капачката като ключодържател.



8. Кутиите от аудио касетите могат да си намерят едно доста модерно приложение - поставка за телефона ви.





9. Много е досадно, когато търсите зарядното на телефона, което се е омотало във всички всевъзможни кабели. Нашият скромен съвет е да използвате руло от тоалетна хартия, за да приберете кабелите. Това определено ще направи нещата ви много по-подредени.




10. Капаците за съдовете си може да подредите, като използвате стойки за вестници.







Малки трикове, които ще улеснят живота ви - 4 част


1. Убедени сме, че винаги ви се е искало да стоплите в микровълновата си две купички, а не да ги чакате на два пъти. Убедени сме, че не сте се сетили за тази малка хитринка. Понеже няма как да се съберат две купи или чинии, сложете една чаша и върху нея поставете втората купа. Така спестявате време и енергия.





2. Децата и домашните любимци се впускат в безкрайни игри и ъглите на килимите и пътеките ви винаги са подгънати. Нещо съвсем нормално, нали? Защо не опитате нашия съвет? Поставете лепенки велкро. Така килимът ще стои прилепен към земята и децата няма вече да се спъват в него, защото много добре ви разбираме, мили дами, подгънатите ъгълчета са ужасно дразнещи.



3. Дори не подозирате колко много мръсотия се крие в клавиатурата на вашия лаптоп или настолен компютър. Можете да почистите клавиатурата с помощта на лепящо листче.




4. Окачени на вратата прозрачни органайзери за обувки! Те могат да бъдат използвани обаче и за нещо малко по-различно. В тях можете да съхранявате различни препарати, които използвате в домакинството.



5. Сложете дървена лъжица върху вряща тенджера. Така ще предотвратите кипенето.





6. Вкарайте в ред безброй многото кабели с помощта на кламери!



7. Използвайте формите ви за печене на мъфини, за да сервирате в тях неща, докато си правите барбекю – в едната формичка доматчета, в другата краставички, в третата лук.




8. Използвайте велкро лепенки, за да държите близо до себе си нещата, които са ви от първа необходимост.




9. Малко скрити парички по време на почивката! Това определено е доста по-иновативно решение отколкото касичката прасенце.




10. Снимайте хладилника си, когато го мислите за перфектно пълен и зареден. Така няма да се чудите следващия път какво трябва да напазарувате.


                                                                                                                                 Dama.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар