снимка: freeimages.com |
Свинското - полезно или вредно?
Свинското, особено в най-вкусните си варианти, има лоша репутация, що се отнася до здравето и добрата физическа форма. Всъщност обаче, както и при много други неща, и при свинското не всичко е черно и бяло.
Свинско филе
Може да звучи странно, но свинското филе, макар и по-калорично, има по-малко мазнини от пилешките гърди.
Шунка и бекон
При бекона и шунката има друго - те често съдържат сол и консерванти (например нитрати), които са вредни за здравето. Затова, ако е възможно, избирай свинска шунка и бекон, които нямат консерванти.
Как да ядеш свинско
Най-добре е, когато имаш възможност, да избираш свинско с възможно най-малко мазнина, както и да махаш сланините от месото, преди да го ядеш.
Най-важното, когато съставяш хранителния си режим, е да се стараеш да се храниш разнообразно, да не прекаляваш с нищо и да сведеш до минимум мазните и полуготовите храни.