петък, 14 август 2015 г.

Имат ли чувства кучетата?

Снимка: iStock


Кучето е най-добрият приятел на човека и това не е никак случайно. Хората, които имат куче за домашен любимец, са наясно с факта, че то прави живота им много по-приятен, уютен и изпълнен с положителни емоции и незабравими спомени.



Повечето стопани
никога няма да забравят първия миг, когато са видели
своето куче. Неговите очи са били изпълнени с интерес, любопитство, страх и жажда за игра. Кученцето се е чудело какво се случва с него, защо го отделят от братчетата, сестричетата и майка му и дали новият му дом ще му даде нужното щастие до дълбоки старини. Не са много хората, които се замислят дали кучето тъгува за семейството си. Разбира се, че му е тъжно, защото то е поставено на ново място с непознати хора, далеч от познатата миризма на майка си.


Кучетата са невероятни приятели. Те са готови на всичко да те развеселят, когато си тъжен. Често обаче приемат настроението на стопанина си, така че не се учудвай, ако кучето ти е унило, при положение, че в последно време си на ръба на депресията.



Четириногите имат нужда от собствен дом, място, където могат да отидат и да останат необезпокоявани. Също така имат нужда от съдове, където да му се поставят храната и водата, както и от играчки, с които да се забавляват. Няма нужда кучето да бъде разглезено, но трябва да има всички необходими удобства.


За да бъде кучето ти наистина щастливо, то трябва да бъде част от семейството и да бъде обичано така, както обичаш своите най-близки хора. То има нужда от топлина, внимание и истинска любов, защото за него, стопанинът му, е неговият цял свят.



Преди да си вземеш куче, хубаво си помисли дали можеш да му отделяш достатъчно време. Всяко куче има нужда от внимание – игри, разходки, забавления, редовно къпане и ресане, водене на ветеринар и т.н.



Ако кучето ти е женско и имаш намерение да го развъждаш, когато дойде моментът да ражда, задължително трябва да бъдеш при него, за да му помогнеш да се справи както физически, така и психически. То трябва да знае, че ти си до него и няма от какво да се страхува.



Домашните ни любимци може да не могат да говорят, но имат същите чувства като хората – обичат, страдат, страхуват се, тъгуват, забавляват се и т.н. Затова не се учудвай, ако кучето ти е унило, след като е прекарало 1 седмица при леля ти, която има куче, с което са се разбирали добре. Нормално е домашният ти любимец да тъгува за другарчето си. Постарай се да го развеселяваш, като му отделяш внимание и си играеш с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар