събота, 10 октомври 2015 г.

Забавни загадки


Да „загреем“ мозъците си с няколко забавни загадки. Отговорите на въпросите се намират по-надолу, но за да стигнеш до тях преди това трябва да преминеш през снимката на дебел мъж с маска на Батман. Успех!
1.
2.Кое е това нещо, което първоначално тежи 200 грама, но с всеки изминал ден губи от грамажа си и накрая тежи едва 30 грама?
3.Постарайте се да решите тази задачка бързо и без да записвате на лист или пък да ползвате калкулатор. Резултатът ще ви изненада: Вземи 1000. Добави 40. Добави друга хиляди. Добави 30. Друг 1000. Плюс 20. Плюс 1000 и плюс 10. Какво се получи?
4. Щаб квартирата на военното министерство на САЩ се намира в Пентагона, щата Вирджиния. Защо в сградата има два пъти повече тоалетни, отколкото е необходимо?
5. Джордж Вашингтон, Шерлок Холмс, Уилям Шекспир, Лудвиг ван Бетовен, Наполеон Бонапарт и Нерон. Кой от изброените се различава по нещо съществено от другите?
6. Човекът, който го прави, няма нужда от него; човекът, който го купува, не го ползва; човекът, който го ползва, дори не знае за това. Какво е това?
7. Малкият Петко живее на десетия етаж. Всеки ден той слиза до долу с асансьора и тръгва за училище. Връщайки се следобед у дома обаче, той се качва с асансьора до седмия етаж, а другите етажи ги изкачва пеша. Защо го прави?
8. Как можем да намерим лански сняг?
9. Какво виждате на тази снимка?
загадка
10. Пред вас е списък със страни. Но една-единствена държава в този списък е излишна. Коя е тя?
САЩ
Турция
Китай
Индия
Северна Корея
Куба
11. Ако го направиш веднъж – това е чудесно. Ако го направиш два пъти в един и същи ден – това е сериозно престъпление. За какво действие става дума?
12. Ако Ерика живее във Вашингтон, а Тина в Буенос Айрес, тогава къде живее Тай?

батман
Отговори:
1. Иванчо е успял да свие само една ягодка.
2. Календарът.
3. Отговорът ти е числото 5000? Грешка. Правилният отговор е 4100. Ако сега не вярваш, вече може да вземеш елката и да провериш.
4. Пентагонът е построен през 40-те години на миналия век, когато в щата Вирджиния действали жестоките закони, според които бели и цветнокожи не могат да ползват общи тоалетни.
5. Шерлок Холмс е измислен, другите са реални личности.
6. Гроб.
7. Защото момчето е все още малко на ръст и стига само до бутона за седмия етаж.
8. Като излезем на улицата в полунощ на Нова година.
9. Завъртете главата си на 90 градуса и ще видите куче, което се е свило на кълбо.
10. Индия. На флаговете на всички останали държави има поне по една звезда.
11. Гласуването. Гласуването два пъти е сериозно престъпление.
12. Тай живее в Китай. Имената на изброените хора са част от имената на държавите, в чиито столици те живеят: Ерика-Америка, Тина- Аржентина, Тай-Китай. П.С. – да, знаем, че официалното наименование е САЩ, а не Америка, но загадката бе твърде готина, за да я низвергнем заради толкова прозаична причина…