събота, 23 април 2016 г.

10 неща, които вероятно не знаете за Принс.

Милиони почитатели по света продължават да скърбят, след като на 21 април почина още една музикална легенда. Поп звездата Принс, смятан за един от най-креативните музиканти на своето време, бе намерен мъртъв в имението си.
Певецът успя да съхрани мистериозния дух около личността си, макар да бе известен и обичан заради странностите си. Вестник „Daily Mirror“ подреди 27 неща, които вероятно не знаете за Принс. Избрахме най-любопитните 10 от тях.

1. През живота си Принс е имал много имена и прякори: Скипър (като дете), Джейми Стар, Кристофър, Алекзандър Невърмайнд, Дъ Пърпъл Уан.
2. Принс е бил огромен почитател на сериала „Кое е това момиче?“ със Зоуи Дешанел в главната роля и дори веднъж е писал на актрисата, за да й каже, че гледа само две неща по телевизията: новините и нейния сериал. Певецът дори се появи като гост-звезда във филма през февруари 2014 година.
3. Принс е организирал игра, подобна на тази с билетите на Уили Уонка в „Чарли и шоколадовата фабрика“. През 2006 г. „Universal“ скрива 14 лилави билети в неговия албум. Късметлиите сред почитателите му са били поканени на частен концерт в дома му.
4. Съществува градска легенда, че певецът си е махнал ребра, за да не изпитва нужда от чужда помощ при оралната любов.
5. Принс свири на китара в песента „Like a Prayer“ на Мадона, но участието му никога не е било споменавано.
6. През 1989 година полу-сестрата на Принс завела дело срещу него с твърдението, че текстът на песента „U Got the Look“ е написан от нея. Съдията отсъдил в полза на певеца след дълга съдебна битка.
7. Певецът записва цял албум, след като среща Ким Бейсинджър и се влюбва лудо в нея. Той дори отменя турне, за да завърши албума и да я впечатли с него.
prince_kim basinger
8. Музикантът е бил отдаден свидетел на Йехова, покръстен през 2001 г. и дори за кратко обикалял от врата на врата да проповядва. През 2003 година жена от Минесота отворила вратата си след позвъняване и открила Принс да стои на прага ѝ.
9. През ноември 1996 година Принс загубва дете. Синът му умира едва седмица след раждането си от рядко генетично заболяване – Синдром на Пфайфър.
10. Първият голям хит на Bangles „Manic Monday“, с който момичетата пробиват на световната музикална сцена през 1986 година, е написана от Принс.