петък, 6 май 2016 г.

Чудили ли сте се как би изглеждало детето ви? Вижте!


На кого ще прилича бъдещото ви дете, кои черти от бащата и кои от майката ще наследи. Науката отдавна може да даде отговор, а днес той е с голяма точност.
Но все пак природата си е природа, ето как се комбинират нещата. Всичко зависи от гените, които притежават родителите. Цветът и видът на на косата, на очите, на лицето, формата на носа, на устните, всичко това е обусловено от гените, които притежават двамата родители. Как би изглеждало детето, зависи от това доколко и двамата родители притежават един и същи ген. Ако те имат два силни от един и същи вид, то вероятно детето ще го наследи. Но ако родителите притежават различни гени, тогава надделява този, който има по-силен ген.
Кои са силните и слабите гени?


Гените, които вашите деца ще наследят


Силните гени доминират

 

Гените не винаги могат да бъдат предвидени със сигурност

Чертите са резултат от смесване на няколко гена от родителите, така че не може да се предвиди със 100% сигурност как точно ще изглежда. Гените дори могат да прескочат няколко поколения и отново да се появят, което означава, че детето може да наследи гените на баба или дядо си или на прародителите си.

И все пак не забравяйте едно нещо: единичните гени не определят повечето черти. Цвета на кожата, например, се определя от над 100 гени. Но ако всички в родословието на майката и в това на бащата са тъмнокоси, с кафяви очи, то вероятно и бебето ще наследи тези генетични черти.
Човек може само да гадае!

Няма коментари:

Публикуване на коментар