петък, 18 март 2016 г.

Кислородна вода – какво трябва да знаем преди употреба?


Кислородната вода раздели учените в мненията им

За лечението с кислородна вода съществуват две гледни точки. Тези, които защитават метода го смятат за едно от най-големите изцелителски чудеса на нашето време. Другите напълно го отричат и го смятат за особено опасен.
Самия метод е разработен от руският доктор на медицинските науки и професор Иван Павлович Неумивайкин. Той е разработил система за лечение чрез използването на кислородна вода. Според него, приемайки по няколко капки дневно, по специална схема, можем да се отървем от много болести, а и да се предпазим от тях.

кислородна вода

Дали това наистина е така оставяме на учените да спорят.
Преди да решите за какво ще използвате кислородната вода, трябва да се запознаете, какво представлява тя и как може да се отрази на вашето здраве.
Кислородната вода е химическо съединение, наречено водороден пероксид или още прекис (H2O2).
Водородния прекис е познат на хората доста отдавна. Това съединение е изолирано още през 1818 година. Познати са два вида прекис- 3%-ния разтвор е наречен кислородна вода, а 30%-перхидрол.
Приложението на кислородната вода или перхидрола е масово разпространено. Използва се като изрусител или като избелващо средство на зъби, кожи и текстил. Неговите дезенфиктиращи свойства се прилагат в медицината, а даже и като съставна част от самолетното гориво.
В медицината, кислородната вода намира приложение
едва през 1920 година, когато е съобщено за постигане на добри резултати при лечение на пациенти с инфлуенца (грип), на които са направени вливания на кислородна вода в организма.
Кислородната вода има доста свойства, но лекарите препоръчват тя да се използва външно, в ниска концентрация на разтвора. Нейното действие е благотворно при кожни заболявания, при инфекции на рани, гнойни процеси, ушни инфекции, ужилвания от насекоми, а в козметиката, като почистващо и избелващо средство.
Ето нещо много важно, което не трябва да забравяте: Използвайте само кислородна вода с ниска концентрация, защото неразредена има разяждащи свойства.
Не вдишвайте парите на кислородната вода. Те са много вредни.
Приложена вътрешно, кислородната вода може да предизвика кръвоизлив, повръщане, болки в гърлото и корема, тъй като отделя значителни количества газ в организма.