четвъртък, 26 май 2016 г.

10 интересни факти за актьорите от „Игра на тронове“


Все по-трудно може да срещнете човек, който да не е фен на сериала „Игра на тронове“. Свикнали сме да  виждаме в сюжета на сагата много обрати и изненади в живота на любимите ни герои. Но и самите актьори, играещи ролите в популярното фентъзи, имат с какво да привлекат вниманието на публиката. Тези 10 факта може да ви удивят, само не питайте откъде разполагаме с тази информация. Нашите птичета са навсякъде!

Джейсън Момоа (Кхал Дрого) се е снимал в „Спасители на плажа“

Кхал Дрого и неговите дотраки могат да се боят от водата, но не и самият Джейсън Момоа. Преди „Игра на тронове“ актьорът изиграл роля в „Спасители на плажа“, а скоро ще се превъплъти и в Аквамен във филм на режисьора Зак Снайдер.
Лена Хийди (Церсей)  Джеръм Флин (Брон) се мразят един друг

Церсей Ланистър
На снимките Лена Хийди никога не говори с Джеръм Флин. Някога тези актьори са излизали заедно, но раздялата им, по всичко личи, не е била особено приятна.
Алфи Алън (Теон Грейджой) е брат на известната британска певица Лили Алън
Алфи Алън Лили Алън
Няма да забравим, няма д апростим как садистът Рамзи Билтън издевателстваше над Теон Грейджой. Ролята на Теон В „Игра на тронове“ направил Алфи Алън доста известен и сега той може да се мери по популярност със сестра си – певицата и композитор Лили Алън.
Сибел Какили (Шае) се е снимала във филми за възрастни
Шае
Германката Сибел Кекили, изпълнила ролята на прислужницата Шае, в „миналия“ си живот се е снимала в порно филми под псевдонима Дилара.
Краля на нощта е убил родителите на Батман
Краля на нощта
Актьорът Ричард Брейк е изиграл не само ролята на Краля на нощта в „Игра на тронове“, но и Джо Чил във филма на Кристофър Нолан „Батман: Началото“, който и убил родителите на Брус Уейн, проправяйки пътя му на превръщане в Батман.
Питър Дънклидж (Тирион Ланистър) има прекрасен глас
Тирион ланистър
Питър Дънклидж има наистина прекрасен глас. Продуцентите на популярния сериал от 90-те „Зайнфелд“ наели актьора да участва в един от епизодите със специфична задача – да озчувава човек, който звъни по телефона и буди клиента. И Питър се справил отлично със задачата.
Кристиан Найрън (Ходор) е диджей
Ходор
В сериала Кристофър Нойрън може и да играе слабоумния коняр Ходор, но в реалния живот той се изявява като диджей.
Гуендолин Кристи (Бриана Тарт) не знае точната си дата на раждане
Бриана Тарт
Оказва се, че майката на Кристи не е запомнила точната дата на раждане на нейната дъщеря, а празнуването по случай появяването на някого бял свят така и не било прието в нейното семейство.
Питър Вон (Майстер Емон) наистина е сляп
Майстер Емон
Питър Вон е роден през 1923 година, играл е на много сцени, получил е известност за ролите си на полицейски инспектори или съветски агенти. Дори на 93 години, бивайки частично сляп, той все още получава нови роли!
Голият в пещерата не е бил Кит Харингтън
Джон Сноу
Помните ли епизода, в който Джон Сноу и Игрит се усамотиха в пещерата? А оголеното дупе на Сноу? Само че по време на снимките на тази сцена Кит харингтън си бил контузил глезена и поискал да бъде намерен дубльор. Сред снимачния екип бил намерен човек, който прилича на Харингтън, но трябвало да си подстриже своите дълги коси до прическата на героя и да се разголи. Но затова пък каква сцена се е получила!

Няма коментари:

Публикуване на коментар