сряда, 4 май 2016 г.

Да си направим "жива" вода сами вкъщи

Да си направим "жива" вода сами вкъщи

Знаете ли за съществуването на специална, лековита вода, наричана „жива” или протиева вода. Такава вода не може да купите никъде и за никакви пари. Тя лекува, съживява, подмладява. Има два метода за приготвяне на т.нар. протиева вода в домашни условия:
Метод 1: Съд с вода се слага в камерата за 4-5 часа. За това време по стените на съда и по повърхността се е образувал лед. Водата се излива в друг съд, а ледът се изхвърля. Новият съд с водата се слага отново в камерата. Престоява там, докато 2/3 от водата замръзне. Незамръзналата вода се излива - това е лека вода, която съдържа много примеси и е вредна. Ледът, който остава в съда, е замръзнала протиева вода, разтопете го и пийте. Обикновено за приготвяне на 1 литър протиева вода, е необходимо около 4-5 литра обикновена вода (най-добре от чешмата, но не минерална). Лечебните свойства на тази вода са най-силни до 7 часа след приготвянето й.
Метод 2: Налейте в петлитрова емайлирана тенджера вода от чешмата, оставете я да престои и я кипнете на огъня. След това бързо я охладете в студена вана. Това е първият стадий на структуризация на водата. Тя вече е една степен по-полезна от просто преварената. След това пуснете в тенджерата 5-7 камъчета черен силициев двуокис, покрийте я с марля и я оставете два дена. После внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърляте долния слой от 2-3 сантиметра, защото силициевият двуокис поема патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи.
Тази вода вече притежава лечебни свойства. Тя е структурирана и наситена със силиций - необходим микроелемент, чиято липса или недостиг пречи на усвояването на, всички останали. Получената вода поставете в камерата на хладилника. Щом на повърхността и по стените се образува ледена коричка, я прелейте в пластмасов съд и отново го поставете в камерата. Изхвърлете леда, като по този начин изхвърляте тежката вода. Тя вреди на организма.
Последното замразяване трябва да извършите в пластмасовия съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато 2/3 от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата - тази "саламура" съдържа всички нежелани примеси. Оставете леда да се стопи при стайна температура. Ще получите разтопена вода с най-високо качество, която се нарича протиева. И накрая, ако имате магнитен кръг или магнитна фуния, прелейте водата през тях, за да укрепите, още повече структурата й.
Протиевата вода притежава лечебни свойства - изчиства организма и при дълготрайна употреба лекува от редица заболявания. Нарича се още водата на дълголетието и се препоръчва особено при стомашно-чревни неразположения, чернодробни увреждания, бъбречно-каменна болест, заболявания на сърдечно-съдовата система и други. Препоръчва се след дълго боледуване или излагане на токсично въздействие. Срокът за съхранението на свойствата й е около седем часа.
Достатъчно е да се приема по 0.5 до 1 литър протиева вода на ден, в продължение на поне 7 дни.
И както добре знаете, абсолютни гаранции за степента и силата на действие на така получената вода не могат да бъдат дадени, но със сигурност е ясно, че няма да Ви навреди.